Hornbach Zwolle spectaculair geopend

Door VHGK 5 maanden gelden
Home  /  Persberichten  /  Hornbach Zwolle spectaculair geopend

Hele week feest bij grootste bouwmarkt van Overijssel

Zwolle, 14 maart 2017 – Vanochtend om 07.00 uur opende Hornbach de deuren van haar nieuwe vestiging in Zwolle. Ruim honderd geïnteresseerden zagen hoe wethouder en loco-burgemeester René de Heer de spectaculaire openingshandeling verrichtte. Met diverse openingsactiviteiten is het nog de hele week feest bij Hornbach.

06.00 uur. Het is nog donker, maar de eerste bezoekers staan al voor de deur. Zwollenaar Michel Exel, 37 jaar oud, is een van hen. Hij is monteur bij Mediamarkt en wil graag de hamer met de blauwe vingers bemachtigen. “Als echte Zwollenaar wil je dat ding hebben. Ik neem er ook een mee voor mijn baas.” Verder wil hij een ProfiCard. “Wij hebben zo vaak materialen nodig. Hier kun je alles los kopen, dus geen doos, maar gewoon de schroef die je nodig hebt”, besluit Michel. Naast hem staat de 59-jarige Roel van den Berg uit Emst: “Ik heb een pallet beton nodig. Ideaal dat Hornbach zo opengaat.”

Officiële opening
Om 07.00 uur trok wethouder René de Heer aan de ketting van de zaag. Met het zagen van een doorgang naar de bouwmarkt was de opening een feit en stroomde het publiek binnen. Binnen wachtte hun een verrassing: de 150 medewerkers van Hornbach Zwolle vormden een erehaag en begroetten iedereen met luid applaus. Professionele jongleurs maakten indruk terwijl zij gereedschap in de lucht hielden. Meneer en mevrouw De Graaf, woonachtig in de directe omgeving van de bouwmarkt, staan versteld: “Wij hebben de bouw van dichtbij meegemaakt en waren erg benieuwd naar het resultaat. Wat is het mooi geworden!”

Kroon op het werk
“Ik kijk terug op een geslaagde opening”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland. “Fantastisch dat we nu ook in Overijssel gevestigd zijn. Dankzij de gunstige ligging hebben we ook al doe-het-zelvers uit Gelderland en Flevoland mogen verwelkomen. Het is mooi om te zien hoe de bouwmarkt tot leven komt nu deze daadwerkelijk in gebruik genomen wordt. De opening is de kroon op het werk van alle medewerkers en extern betrokkenen die de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben om deze nieuwe bouwmarkt te realiseren. De reacties van bezoekers zijn overweldigend. Dat maakt ons trots.”

Openingsactiviteiten
Met speciaal ingekochte artikelen, productdemonstraties en workshops is het nog het hele weekend feest bij Hornbach. Vestigingsmanager Tonnie Balkema laat weten: “Bezoekers kunnen tijdens het openingsweekend ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo organiseren we een workshop fietskrat timmeren en een workshop meubels maken. En kinderen zijn van harte welkom in onze speciaal ingerichte Kinderwerkplaats. Deelname aan de workshops is gratis.” Het hele weekend zijn er bovendien professionele adviseurs aanwezig die kosteloos interieur- en tuinadvies geven.

 Projectbouwmarkt met tuincentrum en afhaalcentrum
De nieuwste vestiging van Hornbach is gelegen aan de Katwolderweg en goed bereikbaar via de A28.  Met een oppervlakte van 15.000 m2 is het de grootste bouwmarkt van de provincie. Een volwaardige projectbouwmarkt met tuincentrum en dierenafdeling. Het assortiment telt maar liefst 120.000 artikelen. De bouwmarkt beschikt tevens over een badkamer- en keukenstudio en een afhaalcentrum. Bij dit laatste kunnen klanten grote hoeveelheden bouwmaterialen direct in hun auto laden. Bouwhout, dakbedekking, isolatiemateriaal, mortels: het is allemaal in ruime voorraden aanwezig.

Expansie
Hornbach bestaat dit jaar twintig jaar in Nederland en blijft groeien. Hornbach Zwolle is de veertiende vestiging van de projectbouwmarkt in Nederland. Op de planning staan winkels in Apeldoorn, Duiven en Nijmegen.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000