Singapore food op landelijk culinair feest!

Door VHGK 5 jaar gelden
Home  /  Portfolio Item  /  Singapore food op landelijk culinair feest!

Van Hulzen heeft in opdracht van Amazing Oriental de PR en media-inkoop verzorgd voor de Singapore Food Fair 2013. Een culinair feest in oktober, georganiseerd door de grootste Aziatische supermarktketen Amazing Oriental.

Singapore Food Fair 2013
Het evenement vond plaats in drie Nederlandse steden en stond geheel in het teken van al het lekkers dat de Singaporese keuken te bieden heeft. De locaties waren het Spuiplein in Den Haag, Parkhaven in Rotterdam en de Beverwijkse Bazaar. Drie weekenden lang gratis proeven; de bezoeker maakte kennis met een vele bijzondere recepten, van generatie op generatie overgedragen.

Volop aandacht

De PR bestond uit het benaderen van lokale, regionale en landelijke media. Met als doel consumenten naar het evenement te trekken. We stelden persberichten op, maakten een overzicht van de belangrijkste feiten en cijfers over Amazing Oriental en verstuurden een combinatie van persbericht en factsheet naar de geselecteerde media.

Het resultaat van onze inspanningen: landelijke dagbladen en de regionale media schreven volop over het culinaire festijn en radiozenders namen vooraf en ter plaatse interviews af. Op social media kwamen vele berichten voorbij van enthousiaste bezoekers van de Singapore Food Fair 2013.

Mediastrategie gericht op geselecteerde doelgroep

De communicatie voor de media-inkoop was gericht op een bepaalde doelgroep die op voorhand met de klant was vastgesteld. Aan de hand van de doelgroepbepaling is er een mediavoorstel gemaakt met een zo hoog mogelijk bereik onder deze doelgroep.
Zo reed er in Den Haag vier weken een tram rond en is er verschillende media inkocht. Advertenties, van landelijke en lokale media maar ook buitenreclame: driehoeksborden . Tijdens de Food Fair is er onder de bezoekers een enquête gehouden. Uit de resultaten kwam naar voren dat veel van deze mensen op de hoogte waren dankzij artikelen in de krant en de opvallende buitenreclame.

Amazing Oriental
De Aziatische supermarktketen is opgericht in 1986, met een eerste toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Amazing Oriental telt in Nederland inmiddels 18 vestigingen en er werken meer dan 500 mensen. Het hoofdkantoor van Oriental Group staat in Hoofddorp. Het aanbod van levensmiddelen is in de loop der jaren uitgegroeid van 600 naar meer dan 6.000 authentieke A-merken uit Azië. Een compleet assortiment voor horecabedrijven en consumenten, geleverd door een modern distributiecentrum.

Nieuwsgierig
geworden naar deze leuke een veelzijdige klant? Kijk op www.amazingoriental.com.

Singapore Food Fair 2013 Tram

Deze case gedeeld 0 keer
 000