Uitvaart wordt steeds persoonlijker

Door VHGK 3 weken gelden
Home  /  Nieuws  /  Uitvaart wordt steeds persoonlijker

Nieuw rouwbloemenboek Fleurop in teken van karakters

Een persoonlijk afscheid, zoals je was …  Het is de wens van velen. Een wens die bloemenspecialist Fleurop helpt te vervullen. Bloemisten van Fleurop werkten de afgelopen maanden aan een nieuw rouwbloemenboek. Geen catalogus waaruit je moet kiezen, maar een boek vol inspiratie dat nabestaanden helpt eigen wensen op tafel te leggen. Met als resultaat bloemenarrangementen die het karakter van mensen weergeven.

“Bloemen zijn een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Zeker in deze tijd, waarin je ziet dat het afscheid steeds persoonlijker wordt”, legt Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop, uit. “Dat zie je terug in muziekkeuze, catering en ook in de bloemkeuze. De laatste jaren zien we nog maar zelden volledig witte rouwarrangementen. De trend is kleurrijk, warm bloemwerk, zoals mensen het thuis ook hebben staan. Bloemen zeggen meer dan duizend woorden. Ze vertalen gevoel en vertellen iets over de overledene. We vinden het erg belangrijk dat rouwbloemwerk aansluit bij het karakter van mensen. Dat was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van ons nieuwe rouwbloemenboek, dat bedoeld is om nabestaanden te inspireren en te helpen bij het maken van keuzes.”

Eindeloze mogelijkheden
Het nieuwe rouwbloemenboek is ingedeeld naar vijf karakters: bescheiden, kleurrijk, natuurlijk, romantisch en jeugdig. Bij elk karakter worden verschillende bloemenarrangementen weergegeven. Ook wordt middels iconen aangegeven in welke bindvorm het arrangement verkrijgbaar is. Van compacte biedermeier tot volledige kistbedekking of speciale vormen, zoals een hart of een ster. De Zwart vervolgt: “Het boek is echt een leidraad om met onze bloemisten in gesprek te gaan. Want er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Nabestaanden moeten in een korte periode veel regelen en beslissen. Wat betreft de bloemkeuze willen we hen graag ontzorgen en samen het meest passende rouwwerk samenstellen. Onze bloemisten vertalen gevoel in elk arrangement.”

Het nieuwe rouwbloemenboek is beschikbaar voor Fleurop-bloemisten en uitvaartcentra die met Fleurop-leden samenwerken. Kijk voor meer informatie op https://www.fleurop.nl/over-fleurop/pers/nieuw-fleurop-rouwboek-zoals-je-was/

Categories:
  Nieuws, Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000