Loslopende leeuwen in Eindhoven

Door VHGK 7 maanden gelden
Home  /  Nieuws  /  Loslopende leeuwen in Eindhoven

Amazing Oriental viert tienjarig bestaan

Eindhoven, 15 februari 2018 – Binnenkort steekt de Chinese leeuw zijn kop op in Eindhoven, want het is groot feest bij Amazing Oriental. Zaterdag 24 februari pakt de Aziatische supermarkt uit met een feest ter ere van haar tienjarig bestaan. Compleet met spectaculaire leeuwendansen en verschillende proeverijen.

Sinds 2008 vinden thuiskoks uit Eindhoven en omgeving de beste ingrediënten voor Aziatische gerechten bij Amazing Oriental. Met ruim 1.800 vierkante meter aan oosterse topproducten en instant noedels in meer dan driehonderd verschillende smaken is het een paradijs voor fijnproevers. Zaterdag 24 februari is het dubbel feest bij de Aziatische supermarkt aan de Langdonkenstraat: zij viert haar tienjarig jubileum én het Chinees Nieuwjaar. Dat betekent volop gelegenheid om te proeven van Aziatische specialiteiten en een vleugje Chinese cultuur mee te beleven. Ter ere van het nieuwe Jaar van de Hond kunnen kinderen geschminkt worden als hond.

Leeuwendans
De leeuwendans is een dans waarbij de leeuw speurend de omgeving verkent om ongeluk en boze geesten te verjagen en tegelijk voorspoed en geluk te verspreiden. Oorspronkelijk mocht de dans enkel opgevoerd worden voor de keizer. Tegenwoordig is de leeuwendans niet meer weg te denken uit de Chinese samenleving en mag deze ook worden vertoond op feesten en evenementen. De leeuwendans zal te zien zijn om 11.30 en 13.30 uur bij Amazing Oriental Eindhoven aan de Langdonkenstraat 7.

Chinees Nieuwjaar
Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Tijdens de nieuwjaarsperiode viert men in China feest met drakendansen, leeuwendansen en bezoek aan familie en vrienden. Het Chinees Nieuwjaar kondigt het begin van het voorjaar aan en wordt dan ook ‘Lentefeest’ genoemd. Met gezang en dans verwelkomt men de terugkeer tot leven van de aarde en de start van het ploeg- en zaaiseizoen. In 2018 begint het Chinees Nieuwjaar op 16 februari. Volgens de Chinese dierenriem begint dan het Jaar van de Hond. De Hond is het elfde dier in de Chinese dierenriem, die bestaat uit achtereenvolgens Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Mensen geboren onder het teken van de Hond, zijn volgens de Chinese astrologie eerlijk en loyaal.

Over Amazing Oriental
Amazing Oriental is opgericht in 1986, met een eerste toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. De supermarktketen telt in Nederland inmiddels twintig vestigingen, een webshop, en er werken meer dan vijfhonderd mensen. Het hoofdkantoor van Oriental Group is gevestigd in Hoofddorp. Het aanbod van producten is in de loop der jaren uitgegroeid van zeshonderd naar meer dan tienduizend authentieke A-merken uit Azië. Een compleet assortiment voor consumenten en horecabedrijven, geleverd door een modern distributiecentrum. Meer informatie over het bedrijf en de producten is te vinden op www.amazingoriental.com.

Categories:
  Nieuws, Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000