Voedseltransitie Zuid-Holland op gang met Voedselvernieuwersfeest

Door VHGK 1 jaar gelden
Home  /  Nieuws  /  Voedseltransitie Zuid-Holland op gang met Voedselvernieuwersfeest

De provincie wil met een langetermijntraject duurzame innovaties stimuleren in de landbouw- en voedselketen in Zuid-Holland. Daarbij kiest zij voor een aanpak met proeftuinen en de opbouw van een netwerk in de landbouw- en voedselketen om samenwerking voor innovatie te stimuleren. Sinds september 2016 werkt vanhulzen•gummo•kicks samen met de provincie aan de opbouw en uitbreiding van dit netwerk en aan het stimuleren van ideeën ervoor, en de start van nieuwe proeftuinen.

Van boer tot Statenlid
Begin 2017 kregen wij de opdracht om een evenement te organiseren om het inmiddels opgebouwde netwerk naar een volgend niveau te tillen. De vraag: breng 150 mensen bij elkaar die samen een brede en kwalitatieve uitbreiding kunnen vormen voor dit netwerk. Doordat het uitgangspunt het netwerk was, betekende dit uitgebreide samenwerking met veel stakeholders van divers pluimage: van boer tot Statenlid, tot bankdirecteur of ondernemer. Belangrijk was het creëren van eigenaarschap en betrokkenheid bij dit netwerk. Gelukkig konden we al veel mooie resultaten laten zien op het gebied van innovaties, trends en marktontwikkelingen in de landbouw- en voedselketen binnen het netwerk.

Voedselvernieuwersfeest
VHGK heeft het Voedselvernieuwersfeest conceptueel ontwikkeld en geproduceerd, alsmede het projectmanagement gevoerd. De focus op samenwerking en eigenaarschap werd gestimuleerd doordat leden van het netwerk zelf een bijdrage moesten leveren in de vorm van het leiden van een deelsessie, of het houden van een pitch tijdens de Koploperslunch. Geproduceerde middelen waren: een website, socialmediacampagne, opname, regie en productie van zes teaserfilmpjes (vooraankondigingen), productie en regie voor een documentaire die tijdens het event vertoond werd, aankleding van het event in de vorm van banners, rolbanieren en podiumaankleding, badges, stickers, bewegwijzering, powerpoints, programma en plattegrond, connectiekaartjes en co-productie Voortgangsrapportage Voedselfamilies in samenwerking met bureau Meneer de Leeuw. Het seminar werd goed bezocht, en vooral: door de juiste mix van doelgroepen. Deelnemers aan het Voedselvernieuwersfeest konden kennismaken met verschillende proeftuininitiatieven, inspiratie opdoen en samenwerkingen aangaan. En dat gebeurde volop, de hele dag door.

Dubbel en dwars geslaagd
Aan het einde van de dag was iedereen het erover eens: de goede organisatie, de bijzondere open sfeer, de bereidheid tot samenwerking en focus op duurzaam resultaat maakten dit tot een top-evenement waarin deelnemers waardevolle connecties en kennis opdeden. Met een zeer tevreden klant als resultaat, en een stevige basis voor de volgende stappen voor dit netwerk. Meer weten over het succesvol opbouwen van kennisnetwerken? Neem contact op met Josje Kroon via josje.kroon@vhgk.nl of 071 560 20 60.

Category:
  Nieuws
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000