SUBWAY gast drinkt vaker gezonder

Door VHGK 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  SUBWAY gast drinkt vaker gezonder

Bijna 19.000 kilo minder suiker geconsumeerd dan vorig jaar

Amsterdam, 9 februari 2017 – SUBWAY restaurants in Nederland vonden vorig jaar in Vrumona en Unilever hun nieuwe frisdrankpartners. Met deze samenwerking stapten SUBWAY restaurants over op een nieuw drankenassortiment met meer opties voor gasten die letten op suiker en calorieën. Sinds deze verruiming van het assortiment hebben de gasten van SUBWAY restaurants samen bijna 19.000 kilo suiker minder geconsumeerd ten opzichte van vorig jaar. De verantwoorde koers valt hiermee in de smaak.

Nederlanders eten en drinken steeds bewuster. Ook bij de SUBWAY formule, zo blijkt. Sinds 1 maart 2016 kunnen gasten hier kiezen uit een ruim assortiment aan dranken, van Crystal Clear en Lipton Ice Tea Green tot Rivella en Sourcy Vitaminwater. Klassieke frisdranken als Pepsi en SiSi zijn daarnaast nog steeds verkrijgbaar, net als suikervrije varianten als Pepsi Max en 7UP Free. Gasten blijken vaak voor de verantwoordere frisdranken te kiezen. Met als gevolg dat SUBWAY gasten het afgelopen jaar 25 procent minder calorieën uit frisdranken hebben geconsumeerd dan het jaar daarvoor.

5,3 miljoen suikerklontjes minder
‘We zijn enorm blij met deze resultaten. Onze gasten hebben 18.785 kilo minder suiker geconsumeerd ten opzichte van vorig jaar. We hebben het over een besparing van zeker 5,3 miljoen suikerklontjes’ aldus Joost Labadie, Area Development Manager voor de Nordics en Nederland. ‘Het is voor ons het belangrijkst dat we onze gasten de keuze bieden. Dat geldt voor ons menu en dat dragen we nu ook uit in ons drankassortiment. We zien nu duidelijk dat de gast vaker kiest voor een drankje met minder suiker.’

Minder toevoegingen
Naast deze suikerverlaging, zijn er binnen de SUBWAY organisatie ook andere initiatieven gaande om het assortiment te verbeteren. De organisatie werkt er naartoe om alle onnodige kunstmatige toevoegingen, zoals conserveringsmiddelen en smaakversterkers te verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Zo zijn alle ingrediënten voor de Subs inmiddels volledig vrij van kunstmatige kleurstoffen.

Zelf kiezen
Bij SUBWAY Restaurants staat keuze centraal. Je kunt kiezen uit verschillende verse en voedzame ingrediënten, om zo je Sub of salade samen te stellen, precies zoals jij dat wil. Gasten kunnen kiezen uit een van de klassieke Subs op het menu en die vervolgens personaliseren met hun keuze aan versgebakken brood, groente, kaas, toppings en saus.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000