Mooiste Contact Diners laten ouderen stralen

Door VHGK 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Mooiste Contact Diners laten ouderen stralen

Willeke Alberti en honderden KPN vrijwilligers bezorgen ouderen feestelijke avond

Den Haag, 15 december – De glimlach van een oudere is even waardevol als een glimlach van een kind. Een glimlach die vooral tijdens de feestdagen hoort te verschijnen. Daarvoor is Willeke Alberti de aangewezen persoon. Samen met honderden KPN-vrijwilligers zorgde zij ervoor dat ook de 9e editie van de KPN Mooiste Contact Diners voor ruim 800 ouderen succesvol verliep. Een bijzondere avond, waarop ouderen gezellig met elkaar konden praten en dankzij de muziek herinneringen ophaalden aan vervlogen tijden. De Mooiste Contact Diners waren dit jaar in Amersfoort, Groningen en twee keer in Den Haag en zijn een jaarlijks initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds.

‘Dat er zich vanuit KPN elk jaar weer zoveel vrijwilligers aanmelden, zegt wel iets over de diners en het draagvlak voor de achterliggende gedachte’, zegt Mark Versteegen, directeur van het KPN Mooiste Contact Fonds, hierover. ‘Het is goed om te merken dat eenzaamheid onder ouderen steeds meer aandacht genereert en de initiatieven om hier wat tegen te doen almaar toenemen. Nog los van het plezier dat de ouderen en vrijwilligers er ieder jaar aan beleven.’

KPN Mooiste Contact Fonds
Het KPN Mooiste Contact Fonds, opgericht in 2007, heeft als doel kwetsbare groepen in de samenleving te helpen hun sociale isolement te doorbreken. Het fonds draagt met financiële middelen, ICT-oplossingen en medewerkers bij aan maatschappelijke projecten, zoals KPN KlasseContact voor langdurig en chronisch zieke leerlingen en InContact voor alzheimerpatiënten. De Mooiste Contact Diners zijn de afgelopen jaren door duizenden ouderen bezocht. Dit jaar hebben maar liefst 800 mensen zich aangemeld. Omdat sociaal contact vooral om mensen draait, zetten jaarlijks 2.000 medewerkers van KPN zich vrijwillig in om mensen met elkaar te verbinden.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000