Met Hornbach on fire!

Door VHGK 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Met Hornbach on fire!

Brandweerman Cor promoot veilige feestdagen bij Hornbach

Kerst, een tijd van gezelligheid met extra risico’s. Denk aan tijdelijke kerstversiering en sfeerverlichting, zoals kaarsen en verlichting. Brandweerman Cor vraagt aandacht voor brandgevaar en geeft informatie over maatregelen die kunnen worden getroffen om onveilige situaties tijdens de feestdagen te voorkomen. Zaterdag 17 december is Cor bij Horbach in Kerkrade van 10.00 – 16.00 uur en zondag 18 december in Breda van 12.00 – 16.00 uur.

Veilige feestdagen
“Het is goed te beseffen dat niets zo snel en vernietigend is als een uitslaande brand”, aldus Brandweerman Cor. “Het is belangrijk om je eigen veiligheid én die van je gasten niet uit het oog te verliezen. Een belangrijk onderwerp is veilige kerstversiering. Omdat kerst bij uitstek een feest is waarbij het leuk is je huis gezellig te maken. Kerstversiering kan bij brand zorgen voor een snelle branduitbreiding, het is dus belangrijk ze goed op te hangen.” Een paar algemene tips van Brandweerman Cor:

  • Het is verstandig kerstbomen niet naast brandbaar materiaal te zetten, zoals gordijnen en natuurlijk in het gangpad naar de deur.
  • Kies je voor een natuurboom, neem er dan eentje met kluit. Die houdt namelijk beter het vocht vast en is hierdoor minder droog en brandgevaarlijk. Een natuurboom zonder kluit is vaak enorm droog, waardoor een vonkje al voldoende is de boel in lichterlaaie te zetten. Maak daarom natuurbomen brandvertragend door ze te impregneren.
  • Als je afwezig bent, is het verstandig om de stekkers van feestverlichting uit de stopcontacten te halen.
  • Zorg ervoor dat mensen niet over de snoeren kunnen struikelen.

Voor een goede brandpreventie zijn een vluchtplan en goed functionerende rookmelders essentieel. Brandweerman Cor wil jou er graag nog veel meer over vertellen.  Beleef fijne en vooral veilige feestdagen!

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 100