Uitbreiding eerste hulp bij Total

Door VHGK 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Uitbreiding eerste hulp bij Total

Den Haag, 10 oktober 2016 – Vandaag werd een drietal tankstations van Total Nederland uitgerust met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Met dit initiatief op het gebied van veiligheid en gezondheid wil Total een bijdrage leveren aan de zo belangrijke eerste hulp bij een hartstilstand. Total start een proef met het plaatsen van een AED op haar tankstations. Wanneer de test succesvol is en er behoefte is aan uitbreiding in het netwerk, wordt installatie van de AED mogelijk uitgebreid op meerdere tankstations van Total in Nederland.

Levensbelang
Direct reanimeren en de inzet van een AED zijn van levensbelang. De AED’s bevinden zich centraal in de verschillende shops en zijn algemeen beschikbaar voor burgerhulpverleners. Het eigen stationspersoneel wordt ook getraind in het gebruik van de AED. “We hopen uiteraard dat de inzet nooit nodig is. Maar mocht iemand plotseling in de problemen komen, dan is het wel erg fijn dat er ook een AED beschikbaar is”, aldus Geert Houbrechts, Directeur Retail.

AED-netwerk Rode Kruis
De AED’s zijn gebruiksklaar geïnstalleerd op de Total tankstations: Thorbeckeweg te Zaandam, Schiebroek te Rotterdam en Aurora te Leiderdorp. Ook zijn er plannen om later dit jaar nog een aantal Total rijkswegstations van een AED te voorzien. Alle bij Total geplaatste AED’s worden opgenomen in het door het Rode Kruis beheerde landelijke AED-netwerk.

 

Over Total Nederland
Total Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers in dienst. In Nederland telt het netwerk van Total op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt Total brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken Total, ELF en Total Agri op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het is een dynamische, internationale onderneming, die sterk is in productie, over een grote raffinagecapaciteit beschikt en een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations heeft. Voor meer informatie: www.total.nl.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000