Total levert brandstof voor topprestaties

Door VHGK 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Total levert brandstof voor topprestaties

Twee teams rijden tijdens de Dutch TT op prestatieverhogende brandstof

Assen, 23 juni 2016 – Twee teams hebben een geheim wapen tijdens de Dutch TT in Assen: prestatieverhogende brandstof. Deze teams, Estrella Galicia 0,0 Marc VDS en Kawasaki Racing, hebben Total als partner. Total ontwikkelde brandstof met een optimaal energiegehalte, waar de twee teams dit weekend op zullen rijden. Deze brandstof werkt prestatieverhogend, maar vermindert het brandstofverbruik. De verwachtingen zijn hooggespannen.  

Benzine met een optimaal energiegehalte
Op het TT Circuit in Assen rijden de Honda R213V en de Ninja ZX-10R op een speciaal ontwikkelde benzine. Deze benzine betekende een doorbraak voor de ingenieurs en technici van Total. De nieuwe brandstof heeft namelijk een optimaal energiegehalte en garandeert dat de verbranding gecontroleerd stabiel blijft, zelfs wanneer de motor 16.000 toeren per minuut maakt. Door deze ontwikkeling kunnen Honda en Kawasaki het motorvermogen constant houden en tegelijkertijd het brandstofverbruik met 5% verminderen.

Wedstrijdbrandstof dankzij R&D
De brandstoffen die in Grand Prix-motorraces worden gebruikt, zijn het resultaat van onderzoek dat door Total Additives en Special Fuels wordt gedaan. Ze zijn ontwikkeld door dezelfde onderzoeksteams die producten creëren waarmee consumenten hun energie-efficiëntie verbeteren. Deze producten houden de motor schoon, zorgen voor meer kilometers per tank en verlagen het gebruik zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. De nieuwe brandstoffen vallen onder het Total-merk Elf. “Voor Elf biedt dit nieuwe partnerschap de gelegenheid om samen met Honda verder te komen. We richten ons vooral op de dichtheid van de brandstof om deze zo bruikbaar mogelijk te maken en tegelijkertijd het volume in de tank tot het absolute minimum te beperken,” aldus Philippe Girard, wetenschappelijk woordvoerder van de Total Groep.

Over Total Nederland N.V.
Total Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers in dienst. In Nederland telt het netwerk van Total op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt Total brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken Total, ELF en Total Agri op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het is een dynamische, internationale onderneming, die sterk is in productie, over een grote raffinagecapaciteit beschikt en een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations heeft. Voor meer informatie: www.total.nl.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000