Schaatsvriendendag maakt schaatsen voor iedereen mogelijk

Door VHGK 3 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Schaatsvriendendag maakt schaatsen voor iedereen mogelijk

Evenement laat zien wat sport kan doen voor integratie van mensen met een handicap

Biddinghuizen, 28 februari 2016 – Tijdens de 7e editie van de KPN Schaatsvriendendag hebben ruim 1.750 bezoekers met een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele handicap, samen met familie en vrienden, geschaatst bij Flevonice in Biddinghuizen. Het evenement is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport, samen met 1% FairShare-partners KPN, Univé, Flevonice, de KNSB en Ice-World. Het schaatsfeest neemt met behulp van tientallen vrijwilligers en bekende schaatsers de barrières weg waar gehandicaptensporters vaak tegenaan lopen. De bezoekers ervaren daarmee wat sport kan doen voor de integratie van mensen met een handicap.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap, en voor hen is sporten niet vanzelfsprekend. Het ontbreekt in hun directe omgeving vaak aan ondersteuning, of het sportaanbod is überhaupt niet toegankelijk. “Met dit evenement willen we de bezoekers allereerst een mooie dag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maken om te schaatsen. Voor de mensen zonder handicap is het goed om zich te realiseren wat de uitdagingen én oplossingen zijn bij gehandicaptensport. Wat dat betreft draagt dit evenement op twee fronten bij aan onze doelstelling”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.

De 7e KPN Schaatsvriendendag
Afgelopen zondag stond Flevonice in Biddinghuizen helemaal in het teken van de Schaatsvriendendag. De bezoekers maakten kennis met alle facetten van de schaatssport. Verschillende schaatstoppers, zoals Barbara de Loor en Annamarie Thomas, brachten de deelnemers de fijne kneepjes van de schaatssport bij. Daarnaast waren er verschillende andere activiteiten op het ijs, zoals curling, sledge-hockey en priksleeën. Ook was er muzikale omlijsting, onder andere van het in de schaatswereld wereldberoemde Kleintje Pils.

Unieke dag voor gehandicaptensport
Het doel van het Fonds Gehandicaptensport is dat sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk wordt. Op het gebied van schaatsen heeft de KNSB hiervoor bijvoorbeeld al een aangepast schaatsaanbod, waarbij mensen met een handicap bij verschillende schaatsverenigingen terechtkunnen om vaker te schaatsen. Schaatsen en sporten in het algemeen helpen mensen met een handicap op een leuke manier mentaal en fysiek sterker te worden. Dit geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid. Zo kunnen zij beter omgaan met de zaken die voor mensen zonder handicap heel gewoon zijn. “We zijn hartstikke trots dat KPN niet alleen aan het NK Allround, maar ook aan de Schaatsvriendendag haar naam verbindt. Samen met de andere sponsoren maken zij deze dag mogelijk, die heel concreet aantoont wat sporten kan doen voor de integratie van mensen met een handicap in de samenleving”, aldus Boor.

Als één team achter de sporters met een handicap
Sport is belangrijk, voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een handicap. Fonds Gehandicaptensport staat samen met zijn 1% FairShare®-partners KPN, Univé, Flevonice, de KNSB, de Staatsloterij en Ice-World als één team achter de sporters met een handicap. Het fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Voor ieder op zijn eigen niveau: top- en breedtesport. Dankzij onze samenwerking kan ook dit jaar weer een nieuwe editie van de KPN Schaatsvriendendag georganiseerd worden.

 

 

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000