Total ontzorgt transporteurs bij invoering van de Belgische kilometerheffing

Door VHGK 3 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Total ontzorgt transporteurs bij invoering van de Belgische kilometerheffing

Registratie en levering On Board Unit

Vanaf 1 april 2016 wordt in België een kilometerheffing ingevoerd voor vrachtwagens vanaf 3,5 ton. Total Nederland verzorgt voor haar Total Card-houders de registratie, bestelling van de verplichte OBU  (On Board Unit) en het afrekenen van de heffing.

De kilometerheffing – uitgevoerd onder de naam Viapass – geldt voor vrachtwagens met een MTM (Maximum Toegelaten Massa) van meer dan 3,5 ton. Voor vrachtwagens vanaf 12 ton vervangt de kilometerheffing het bestaande Eurovignet. Alle vrachtwagens met een MTM van meer dan 3,5 ton moeten worden voorzien van een OBU (On Board Unit). Deze OBU zal op basis van geo-lokalisatie het aantal kilometers en de gebruikte wegen registreren.

Bezorging OBU geregeld
Transporteurs kunnen via hun Total Card de registratie en levering van de OBU laten verzorgen. Total neemt hiervoor contact op met alle Total Card-houders om de benodigde informatie te verzamelen. Vervolgens verzorgt Total de registratie van de kilometerheffing.
De levering van de OBU’s is gepland tussen januari en maart van dit jaar. Op die manier hebben transporteurs voldoende tijd om hun OBU’s te (laten) installeren. De registratie kan men vrijblijvend aanvragen op www.total.nl/viapass.html.

Desgewenst kunnen transporteurs de registratie van hun voertuig(en) en bestelling van de OBU ook zelf afhandelen via www.satellic.be of via een Service Punt van het bedrijf Satellic, dat verantwoordelijk is voor het technisch en financieel beheer van de kilometerheffing. De Satellic Service Punten zijn te vinden via www.satellic.be/nl-BE/servicepoints.

Total Card betalingsgemak
De Total Card geeft transporteurs twee mogelijkheden om de kilometerheffing af te rekenen: prepaid of postpaid. Bij prepaid wordt vooraf een saldo op de OBU geladen. Bij postpaid wordt de rekening van de kilometerheffing achteraf met de klant verrekend. Bij beide mogelijkheden worden de kosten gefactureerd via de Total Card-facturatie.

Momenteel heeft Total Card een actie: men kan de eerste negen maanden profiteren van 0% service fee in plaats van 3%. Dit 0%-tarief geldt wanneer de klant akkoord gaat om twee jaar verbonden te zijn met Total Card voor het factureren van de kosten van de kilometerheffing.

Over Total in Nederland
Total Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers in dienst. In Nederland telt het netwerk van Total op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt Total brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken Total, ELF en Total Agri op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het is een dynamische, internationale onderneming, die sterk is in productie, over een grote raffinagecapaciteit beschikt en een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations heeft. Voor meer informatie: www.total.nl.

 

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000