Sushi in zomerse sferen

Door Van Hulzen 3 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Sushi in zomerse sferen

Zelfgemaakte sushi voor de zwoele avond

Tijd voor heel iets anders dan die eeuwige barbecue? Uzelf verwennen met een authentiek Oosters gerecht? Met zelfgemaakte sushi maakt u de licht verteerbare gerechten die helemaal passen bij deze tijd van het jaar. Oosterse lekkernijen voor op zwoele zomeravonden.

“Het eten van sushi wordt steeds populairder”, vertelt Liza Poon van Amazing Oriental van de Aziatische supermarktketen van Nederland. “Deze lekkernij komt van oorsprong uit Zuidoost Azië. In de tweede eeuw na Christus vond de bevolking een methode uit om de vis die werd gevangen in de Mekong-rivier langer houdbaar te maken. De vis werd in de gekookte rijst gewikkeld en op die manier geconserveerd. In het begin gooide men de rijst weg en werd de vis later opgegeten. De Japanners hebben er de naam ‘Suchi’ aan gegeven en hebben het gerecht echt laten uitgroeien tot een delicatesse.”

Afbeelding 6

Een rijke geschiedenis van de Japanse keuken
Sushi bestaat uit (afgekoelde) gekookte rijst, met rijstazijn gezuurd en gecombineerd met andere ingrediënten. Denk aan vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten. Sushi wordt vaak bereid met rauw zeevoedsel, maar sommige veelgebruikte sushivarianten maken gebruik van gekookte ingrediënten. Rauwe vis (of soms vlees) in plakjes en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk uiteenlopen, maar rijst (zowel bruin als wit) is het ingrediënt dat alle sushi gemeenschappelijk hebben. Poon: “Sushi is een heerlijke manier om kennis te maken met de rijke geschiedenis van de Japanse keuken.”

Voor beginnende en gevorderde kok
Amazing Oriental is de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland, met in het assortiment ruim 8.000 Aziatische en exotische A-merken. “Bij ons vindt zowel de beginnende als gevorderde kok alle denkbare Aziatische boodschappen die nodig zijn om zelf authentieke Oosterse gerechten te bereiden”, zegt Liza Poon. “In de winkel voeren we klanten mee naar het Verre Oosten om ze de Aziatische culinaire wereld te laten beleven. Bezoekers maken in onze winkels kennis met een waaier van bijzondere producten, van generatie op generatie overgedragen. We hebben bovendien een groot assortiment aan kookboeken!”

Over Amazing Oriental
Amazing Oriental is opgericht in 1986, met een eerste toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. De supermarktketen telt in Nederland inmiddels twintig vestigingen en er werken meer dan vijfhonderd mensen. Het hoofdkantoor van Oriental Group is gevestigd in Hoofddorp (Broekermeerstraat 135). Het aanbod van levensmiddelen is in de loop der jaren uitgegroeid van zeshonderd naar meer dan achtduizend authentieke A-merken uit Azië. Een compleet assortiment voor horecabedrijven en consumenten, geleverd door een modern distributiecentrum. Meer informatie is te vinden op www.amazingoriental.com.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000